Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

UPBUniversitatea Politehnica din Bucuresti este cea mai prestigioasa universitate tehnica din Romania. A fost infiintata in anul 1864 sub numele de Scoala de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectura.

De-a lungul istoriei denumirea s-a schimbat de mai multe ori (Scoala Nationala de Poduri si Sosele, Politehnica din Bucuresti, Institutul Politehnic din Bucuresti), denumirea actuala datand din anul 1992.

Nivelul ridicat al cercetarii a fost mentinut, de-a lungul timpului, inclusiv prin contributia remarcabila a unor personalitati din domeniul matematicii precum:E. Abason, D. Barbilian, N. Cior─ânescu, A. Froda, A. IoachimescuGh. Mihoc, Gr. MoisilO. OnicescuD. PompeiuV. Vâlcovici, etc.Admitere UPB - subiecte si bareme

 

Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) este parte componenta a comunitatii academice internationale, impartasind aceleasi valori stiintifice, educationale, culturale si morale. Isi propune sa formeze ingineri in diverse domenii tehnice cu solide cunostinte in domeniul noilor tehnologii, economiei si managementului.

Parcurge cu atentie lectiile de sinteza de la "Academia de matematica"  si urmareste, mai jos, subiectele si baremele din anii anteriori, iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:reactualizare, consolidare, aplicare, excelenta si performanta.

zip image

zip image

zip image

zip image

zip image

zip image

zip image

zip image


Dictionar bilingv de termeni matematici


arcosinus s. inversa functiei cosinus.

arccosine n. the inverse of y = cos x, written as x = arccos y.

sound