Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

UB

În 1864, când s-a înființat Universitatea din București, una dintre cele trei facultăți ale ei era Facultatea de Științe fizice, matematice și naturale (ulterior devenită Facultatea de Științe).

In 1949 din Facultatea de Stiinte s-a desprins Facultatea de Matematica si Fizica iar din anul 1962 Facultatea de Matematica devine independenta.

Din anul 2002 titulatura se schimba in Facultatea de Matematica Informatica si cuprinde specializarile:matematica, informatica, calculatoare si tehnologia informatiei.Admitere UB - subiecte si bareme

 

Universitatea din Bucuresti (UB) este o instituție de invatamant  superior de stat din București. Structura academica este compatibila cu cea europeana, in cadrul universitatii functionand si Facultatea de Matematica si Informatica.

Parcurge cu atentie lectiile de sinteza de la "Academia de matematica"  si urmareste, mai jos, subiectele si baremele din anii anteriori, iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:reactualizare, consolidare, aplicare, excelenta si performanta.

zip image

zip image

zip image

zip image

zip image

zip image


Dictionar bilingv de termeni matematici


apotema (a unei piramide) s. inaltimea unei fete laterale a unei piramide.

slant height n. the altitude or height of each lateral face of a pyramid.

sound