Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Kepler

Johannes Kepler (n. 15711630, ) a fost un matematician, astronom și astrolog german, care a formulat și confirmat legile mișcării planetelor (Legile lui Kepler).

Operele sale asupra miscarii planetare au constituit piatra de temelie pentru  viitoarea lege a atractiei universale a lui Newton.

Pe linga legile care-i poarta numele este cunoscut si prin conjectura lui Kepler si este considerat un precursor al calculului integral.

 

 

Evaluarea nationala - subiecte si bareme

 

Aceasta pagina iti aduce in atentie subiectele si baremele la matematica de la evaluarile nationale din anii anteriori. Ai astfel posibilitatea sa te familiarizezi cu cerintele examenului.

Parcurge cu atentie lectiile de sinteza de la "Academia de matematica"  si urmareste, mai jos, subiectele si baremele din anii anteriori, iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:reactualizare, consolidare, aplicare, excelenta si performanta.

zip image

zip image

zip image

zip image

zip image

zip image

zip image

zip image


Dictionar bilingv de termeni matematici


valoare absoluta s. valoare aritmetica a unui numar real, facand abstractie de semnul sau.

absolute value n.  the absolute value of a number a is its distance from zero on a number line and is represented by |a|. Example: the absolute value of -2 is 2, or |-2| = 2.

sound