Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Platon

Platon  (n. cca. 427 î.Hr. — d. cca. 347 î.Hr.) a fost un filozof al Greciei antice, discipol al lui Socrate și invatator al lui Aristotel.

Desi a ramas in istorie ca filosof, el a fost interesat de matematica fiind cel care a pus bazele Academiei din Atena.

Inspirat de Pitagora, el considera matematica o cale de intelegere mai profunda a realitatii si era convins ca geometria este cheia cunoasterii secretelor universului. La Academia din Atena, cursurile din primii 10 ani cuprindeau studiul stiintelor, matematicii si astronomiei.

Platon cerea studentilor sa dea definitii exacte, sa stabileasca ipoteze clare si sa faca demonstratii bazate pe logica.Matematica gimnaziu

 

Cuvantul matematica isi are originea in limba greaca si inseamna "invatare", "studiu", "stiinta". Din greaca termenii au fost preluati in latina si ulterior in toate limbile europene. Este posibil ca oamenii sa-si fi dezvoltat abilitati matematice chiar inainte de aparitia scrierii.

Din punct de vedere istoric, ramurile majore ale matematicii au derivat din necesitatea de a face calcule comerciale, de a masura terenuri şi de a predetermina evenimente astronomice.

Alege una din clasele care te intereseaza iar pentru contact aici. Nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta!

Clasa V                               Clasa VI                               Clasa VII                              Clasa VIII                           Formule


Dictionar bilingv de termeni matematici


deinmultit s. primul factor al unei înmulțiri, număr care urmează să fie înmulțit cu cel de-al doilea factor.

multiplicand n. a number to be multiplied by another, the multiplier.

Vodafone
digitalcomputer.ro