Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Thales din Milet (n. cca 640 i.Hr.550 i.Hr.) a fost un filozof grec presocratic, care a contribuit la dezvoltarea matematicii, astronomiei, filozofiei. Este considerat parintele stiintelor. El a capatat această titulatură doar intrucat a fost un fel de „homo universalis” al epocii sale, avand cunoştinţe in aproape toate ramurile gandirii. Datorită intelepciunii şi universalitătii cunoasterilor sale fiind inclus şi in lista celor sapte inţelepti ai lumi antice, alături de: Solon, Periandros, Cleobulos, Chilon, Bias şi Pittacos .

In domeniul matematicii, Thales a adus geometria in Grecia, familiarizandu-se cu ea in timpul calatoriilor sale in Egipt si dezvoltand-o ulterior. Teoremele geometrice elaborate de el au constituit temelia matematicii grecești.

 


Matematica liceu


In liceu se continua aprofundarea unor cunostinte din gimnaziu (cum ar fi capitolul de numere reale). In acelasi timp se invata multimi numerice noi (multimea numerelor complexe) si cateva functii importante. De asemenea se incepe studiul "Analizei matematice", o ramura a matematicii cu totul noua si cu un limbaj specific si  se fac pasi importanti in parcurgerea unor capitole de algebra superioara (algebra liniara si abstracta).

Alege una din clasele care te intereseaza iar pentru contact aici. Nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta!

Clasa IX                            Clasa X                                Clasa XI                                Clasa XII                                Formule


Dictionar bilingv de termeni matematici


modul s. valoare absolută a unui număr real (fără a se ține seamă de semnul algebric).

absolute value n. the positive real number equal to a given real but disregarding its sign.