Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Euler

Leonhard Euler, (n. 1707 - d. 1783 ),  a fost un matematician și fizician elvețian. Euler este considerat a fi fost unul dintre cei mai remarcabili matematicieni și savanți multilaterali ai omenirii.

In numeroasele sale manuale Euler a introdus și a popularizat câteva convenții de notare. El a introdus noțiunea de funcție și a fost primul care a notat f(x) pentru aplicarea funcției f elementului x.Functia de gradul I - notiuni teoretice


In afara de definitie, se va pune accent pe reprezentarea grafica a functiei afine, intersectia graficului cu axele de coordonate si interpretarea grafica a proprietatilor algebrice ale functiei: monotonia si semnul  functiei.

Urmareste tutorialul video sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta.


Functia gradul I


Dictionar bilingv de termeni matematici


ecuatie s. relație matematică între mai multe mărimi cunoscute și necunoscute, valabilă numai pentru anumite valori ale mărimilor necunoscute.

equation (conditional equation) n. a formula that asserts that two expressions have the same value, which is only true for certain values of the variables .