Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Caspar Wessel

Caspar Wessel ( n. 1745 –  d. 1818 ) a fost un matematician si cartograf norvegian si danez.

El a publicat pentru prima data, in 1799, o interpretare geometrica a numerelor complexe.  Aceleasi rezultate au fost redescoperite mai tarziu de J.R. Argand - in 1806 si de Gauss - in 1831.

Lucrarea lui Wessel a fost descoperita abia dupa o suta de ani de la publicare.

 

 

Forma trigonometrica a unui numar complex- notiuni teoretice

 

Geometrul francez J.R. Argand publica in anul 1806 " Essai sur une maniere de representer les quantites imaginaires " in care interpretarea geometrica a numerelor complexe este intens utilizata. 

Dupa publicarea lucrarii, in lumea matematica mondiala, apare preponderent denumirea de diagrama Argand, folosita mai tarziu de Gauss.

Urmareste tutorialul video sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta.Dictionar bilingv de termeni matematici


coordonate polare s. o pereche de coordonate formata din raza polara (distanta de la pol la punct) si  unghiul polar (format de raza polara cu axa absciselor).

polar coordinates n. a pair of coordinates,  that locate a point in a plane by means of the length, r, of the line joining the point to the origin or pole, and the angle, θ, swept out by that line from a single axis.