Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Peierce

Charles Sanders Peirce (n. 1839d. 1914)  a fost un filozof, logician si matematician american, supranumit "parintelele pragmatismului".

In matematica, ramane apreciat, in special pentru lucrarile sale din domeniul logicii, dar Peirce a avut preocupari remarcabile si in algebra liniara, topologie si combinatorica (numere Bell, teoria grafurilor, problema celor patru culori, etc.).

De asemenea Peirce s-a ocupat de matematica aplicata in economie si inginerie, fiind activ in special in domeniul statisticii si probabilitatilor. O mare parte din munca sa a fost dedicata descrierii metodelor folosite in  stiinta.

 

 

Culegerea, gruparea si prelucrarea datelor statistice. Reprezentarea grafica a datelor statistice - notiuni teoretice

 

Obiectul initial al statisticii (sec. al  XVIII-a) cuprindea descrierea situatiei  unui stat privitoare la resursele sale. In scurt timp semnificatia termenului a fost extinsa la studiul unor fenomene economice, sociale, biologice, etc.

Urmareste tutorialul video sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta.Dictionar bilingv de termeni matematici


abatere standard s. o masura a dispersiei unui sir de valori, in jurul  mediei aritmetice a valorilor sirului.

standard deviation n. a measure of the average amount by which individual items of data deviate from the arithmetic mean of all the data.

sound