Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

CauchyContinuitate punctuala - notiuni teoretice


In analiza matematica notiunea de continuitate a unei functii este strans legata de modul in care se schimba valorile functiei  atunci cand se produc modificari ale argumentului.

Intuitiv, o functie numerica este continua pe un interval daca graficul sau nu are intreruperi - altfel spus se poate trasa graficul fara a ridica creionul de pe hartie. O forma a definitiei continiuitatii(definitia epsilon-delta) a fost data de Bernard Bolzano in 1817.

Urmareste tutorialul video sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta.Dictionar bilingv de termeni matematici


continua in punctul a (despre o functie) adj. avind proprietatea ca  diferenta dintre f(x) si f(a) se apropie de zero cand x se apropie de a.

continuous in a adj. (of a function) having a value that changes, so that at every value a of the independent variable, the difference between f(x) and f(a) approaches zero as x approaches a.