Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Birkhoff

George David Birkhoff (n.  1884 — d.  1944) a fost matematician american, unul dintre cei mai importanti ai epocii sale, care a ramas cunoscut pentru ceea ce, astazi,  numim teorema ergodica.

Lucrarile sale sau indreptat spre domeniile ecuatiilor diferentiale, mecanicii statistice, teoriei relativitatii, teoriei gravitatiei, mecanicii fluidelor si geometriei.

In 1912, incercand sa rezolve problema celor patru culori, a introdus notiunea de polinom cromatic care, mai tarziu,  s-a dovedit a fi utila in teoria algebrica a grafurilor.

 

 

 

Sinteze functii continue - reactualizare

 

 

In limbaj intuitiv o functie este continua daca graficul acesteia nu are intreruperi. Daca o modificare mica a argumentului produce o ruptura a graficului functiei, functia este discontinua.

Urmareste tutorialul video si recapituleaza cu atentie notiunile de la capitolul "Functii continue"  sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:reactualizare, consolidare, aplicare, excelenta si performanta.Dictionar bilingv de termeni matematici


numere reale s. multimea numerelor rationale reunita cu multimea numere irationale.

real numbers n. the set of rational numbers and irrational numbers together.

sound