Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Kagan

Veniamin Fedorovich Kagan (n. 1869 – d. 1953) a fost un matematician rus si sovietic, expert in geometrie si bunicul vestitilor matematicieni Yakov Sinai si Grigory Barenblatt.

Kagan a conceput o axiomatica a spatiului euclidian (diferita de axiomatica lui Hilbert), care se bazeaza pe notiunea de distanta.

S-a ocupat de geometria riemanniana dand noi interpretari geometriei lui Lobacevski si scotand in evidenta valabilitatea fizica a acestei geometrii in teoria relativitatii. A studiat, de asemenea spatiile partial proiective si cu conexiune afina.Sinteze rangul unei matrice - excelenta si performanta

 

 

Rangul unei matrice este de fapt dimensiunea spatiului vectorial generat de coloanele sale. Se demonstreaza ca dimensiunea acestui spatiu vectoarial este aceeasi cu dimensiunea spatiului vectorial general de liniile matricei.

Urmareste tutorialul video si recapituleaza cu atentie notiunile de la capitolul "Rangul unei matrice" sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:reactualizare, consolidare, aplicare, excelenta si performanta.


Reactualizare

Consolidare

Aplicare

Excelenta si performanta


Dictionar bilingv de termeni matematici


functie pe portiuni s. o functie cu doua sau mai multe ramuri.

piecewise function n. a function in which different equations are used for different intervals of the domain.

sound