Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Herman Goldstine

Herman Heine Goldstine (n. 1913 – d. 2004)a fost un matematician si informatician care a avut contributii importante la dezvoltarea ENIAC-lui( primul calculator electronic).

Dupa al doilea razboi modial, impreuna cu Neumann a costruit un nou model de calculator(IAS) care mai tarziu a jucat un rol important pentru inginerii de la IBM.

Ulterior a scris mai multe carti legate de istoria calculatoarelor si  dezvoltarea matematicii aplicate pentru acest domeniu. Int-una din cartile sale afirma ca Gauss a fost primul matematician care a folosit tehnici de eliminare pentru reducerea formelor patratice

 

 

Studiul compatibilitatii si rezolvarea sistemelor. Teoremele Kroneker-Capelli, Rouche.Metoda lui Gauss - exersare


In era computerelor pare ca rolul determinantilor in rezolvarea sistemelor liniare s-a diminuat. In schimb eliminarea gaussiana cu unele mici deosebiri a devenit unul dintre cei mai importanti algoritmi in matematica aplicata.

Urmareste tutorialul video sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta.Dictionar bilingv de termeni matematici