Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Seki Takazacu

Seki Takakazu cunoscut si sub numrele de Seki Kōwa (n. 1642 - d. 1708) a fost un matematician japonez supranumit "Newton al Japoniei".

El a fost autorul unui nou sistem de notatie in algebra avand preocupari in domeniul calculului infinetizimal si cel al ecuatiilor diofantice.

Contemporan cu Leibnitz si Newton, si-a desfasurat activitatea in mod independent, folosind in scrierile sale in mod frecvent proprietatile determinantilor si teoria eliminarii.

Este creditat de unii istorici cu descoperirea numerelor Bernoulli.

 

 

Studiul compatibilitatii si rezolvarea sistemelor. Teoremele Kroneker-Capelli, Rouche.Metoda lui Gauss - notiuni teoretice

 

Cele mai vechi inregistrari privitoare la rezolvarea sistemelor de ecuatii liniare se gasesc in cartea "Noua Capitole de Arta Matematica", deci ceea ce numim astazi metoda lui Gauss sau metoda eliminarii gaussiene era cunoscuta de chinezi inca din sec II i.Hr.

Urmareste tutorialul video sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta.


Dictionar bilingv de termeni matematici