Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Hurwitz

Adolf Hurwitz (n. 1859 -  d. 1919)  afost un matematician german cu preocupari  in domeniile algebrei, analizei matematice si teoriei numerelor.

A fost contemporan cu Klein, Frobenius, David Hilbert si Hermann Minkowski.

A obtinut rezultate remarcabile in teoria suprafetelor Riemann, demonstrand o serie de proprietati ale curbelor algebrice.

In domeniul teoriei sistemelor dinamice, a formulat criteriul de stabilitate Rough-Hurwitz, independent de Edward John Routh.

De numele sau sunt legate denumirile unor notiuni sau obiecte matematice:determinantul Hurwitz, matricea Hurwitz, polinomul Hurwitz si multe altele.

 

 

Tabel de tip matricial. Matrice, multimi de matrice. Operatii cu matrice: adunarea, inmultirea, inmultirea cu sclari, proprietati - excelenta si performanata

 

In 1855 matematicianul Arthur Cayley a stabilit legatura intre operatia de inmultire a matricilor si operatia de compunere a transformarilor liniare. El afirma ca studiul matricilor trebuie sa preceada studiul determinantilor. In 1858 a fost publicata celebra teorema Hamilton-Cayley.

Urmareste tutorialul video sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta.


Notiuni teoretice

Fixare

Exersare

Aprofundare

Excelenta si performanta


Dictionar bilingv de termeni matematici


axa de simetrie (a unei figuri ) s. o dreapta fata de care simetrica figurii este figura insasi.

line of symmetry n. a line that divides a figure into two halves that are reflections of each other.

sound