Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Lagrange

Joseph-Louis Lagrange (n.  1736, Torino - d. 1813) a fost un matematician și astronom francez de origine italiană, care a avut contribuții importante in matematica si mecanica, fiind considerat cel mai mare matematician al secolului al XVIII-lea.

Napoleon l-a supranumit „piramida grandioasă a științelor matematice”.

El a obținut rezultate remarcabile în mai toate ramurile matematicii, publicând importante lucrări de geometrie, trigonometrie și mecanică.

A folosit metoda multiplicatorilor care-i poarta numele pentru a determina valorile extreme ale unei functii cu mai multe variabile, folosind in acest scop notiunea de matrice dar nu a folosit aceasta denumire in mod explicit.Tabel de tip matricial. Matrice, multimi de matrice. Operatii cu matrice: adunarea, inmultirea, inmultirea cu sclari, proprietati - exersare

 

Cayley nu afost primul matematician care s-a ocupat de compunerea transformarilor liniare. Exemple de astfel de compuneri apar in "Disquisitiones Arithmeticae" lui Gauss din 1801. Totusi Gauss nu a stabilit o legatura intre compunerea transformarilor liniare si matricile asociate acestora.

Urmareste tutorialul video sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta.Dictionar bilingv de termeni matematici


corolar s. o afirmatie care poate fi demonstrata pe baza unei teoreme.

corollary n. a statement that can be easily proved using a theorem.

sound