Evaluarea nationala

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Bacalaureat

Sinteze

Simulare

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB)

Modele subiecte

Subiecte si bareme

Admitere Universitatea Bucuresti (UB)

Subiecte si bareme

Impartaseste cu Social Media

Einstein

Istoria matematicii

Hadamard

Jacques Salomon Hadamard (n. 1865  — d.  1963) a fost un matematician francez, cunoscut pentru contribuțiile sale în teoria numerelor, analiza matematica, ecuații cu derivate parțiale și criptologie.

Unul dintre rezultatele care l-a făcut celebru pe Jacques Hadamard a fost demonstrația pe care a dat-o în 1896 teoremei numerelor prime, care descrie distribuția asimptotică a numerelor prime.

Hadamard rămâne în istoria matematicii și pentru cunoscutele sale Lecții de geometrie elementară, publicate si in Romania.

 

 

Puncte de extrem ale unei functii. Teorema lui Fermat - notiuni teoretice

 

Pierre de Fermat  a fost un matematician (autodidact) francez care a trait in secolul al XVII-lea. A adus contribuții deosebite în domeniul teoriei numerelor si geometriei analitice (alaturi de René Descartes) și a fost creator al calculului probabilităților (alaturi de Blaise Pascal).

Urmareste tutorialul video sau descarca documentul din subsolul paginii iar pentru contact aici. Oricum nu uita respectarea algoritmului:fixare, exersare, aprofundare, excelenta si performanta.Dictionar bilingv de termeni matematici


calcul diferential s. capitol al analizei matematice care are ca obiect studiul derivatelor si diferentialelor.

differential calculus n. the branch of calculus that studies derivatives and differentials and their evaluation and use.